perjantai 11. syyskuuta 2015

Nopea kookoskanakeitto



Kanakeitto on nopea tehdä broilerisuikaleista ja lisää aikaa säästyy kun raastaa keittoon tarvittavat kasvikset! Meillä oli jääkaapissa eiliseltä spagettia joten pätkin sitäkin tähän sekaan ikäänkuin nuudenlin virkaa toimittamaan. Riisi toimisi varmasti myös. Ihania, tuoreita kasviksia meillä on nyt yllin kyllin kiitos satokauden; niitä syödään joka aterialla ja paljon!

Maustamisen tässä keitossa hoitavat viipaloitu chili, kanaliemikuutio sekä aiemmin kesällä keittelemäni raparperichutney. Laitoin keittoon raasteiden lisäksi valmiiksi höyrytettyä parsakaalia - se valmistui sillä aikaa kun pilkoin kasviksia ja katoin pöytää.

Jos oikein haluaa optimoida nopeuden, kannattaa marketista napata mukaan pari valmiiksi grillattua broilerin rintafilettä. :)




 

Nopea kookoskanakeitto, resepti

  • 300 g maustamattomia broilerisuikaleita 
  • 5 dl kookosmaitoa
  • 3 kpl porkkanoita
  • puolikas kesäkurpitsa (tai yksi pieni)
  • 1 kpl mieto chili tai pätkä tujakampaa
  • Vihreitä sipulinvarsia / ruohosipulia / purjosipulia
  • Curryjauhetta
  • Hieman sitruunamehua (tai limettimehua)
  • Reilu ruokalusikallinen raparperichutneytä (tai reilu loraus makeaa chilikastiketta )
  • (Pieni kipollinen valmiiksi keitettyä spagettia pätkittynä tai muuta pastaa)


Kiehauta vesi vedenkeittimessä ja pilko parsakaali. Laita parsakaali höyrystymään kattilaan höyrytysritilälle max. kahdeksaksi minuutuksi (käytän itse munakelloa ettei varmasti tule ylikypsää!) Kun kello pirisee, nostan parsakaalit kippoon johon valutan jääkylmää vettä, näin kypsyminen lakkaa ja parsakaalien väri säilyy kauniina.

Parsakaalien kypsyessä raasta kesäkurpitsa, laita siivilään valumaan. Voit halutessasi pehmittää raastetta ripsuttelemalla sekaan suolaa - suola myös poistaa raasteesta nestettä kesäkurpitsasta ja vie mahdollista kitkeryyttä nesteen  mukana. Kuori ja raasta porkkana, siivuta chili. Silppua sipulinvarret - näitä ei ole tarkoitus kypsentää lainkaan joten ne voi lisätä aivan lopussa tai vasta annoksiin.

Paista broilerisuikaleet pannulla, ripottele sekaan hieman currya. Lisää sekaan porkkanaraaste ja chilit, sekoita ja paistele vielä hetki. Kaada joukkoon kookosmaito ja kanaliemikuutio ja kuumenna.

Rutistele kesäkurpitsaraaste kuivemmaksi ja lisää keittoon. Lisää halutessasi valmiiksi keitettyä pastaa, esim. spagettia pätkittynä. Sekaan vielä reilu ruokalusikallinen tai pari raparperichutneytä ja hyvä tiraus sitruunamehua, tarkasta maku. Porkkanassa on makeutta, samoin raparperichutneyssä joten lisää tarvittaessa sitruunaa ja vaikka suolaakin jos tarve vaatii tasapainottamaan makua. Lisää annoksiin (tai suoraan kattilaan) reilusti silputtua sipulinvartta. Hyvää!

































2 kommenttia:

  1. Moi! Kiva resepti. Jos ei sattumalta ole tuota raparperijuttua, niin mitä sen tilalle?
    t. Tiina

    tiinanpatikointi.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heip, raparperichutney ei ole ollenkaan pakollista, sen voi hyvin jättää poiskin. Mulla sitä sattuu olemaan kun kesällä tein ja lisäilen sitä nyt sinne sun tänne! :P

      (Oi miten upeita maisemia sun blogissa! :) )

      Poista