maanantai 6. huhtikuuta 2015

Mustikkasmoothie retkievääksi (ja muutama Sea Life -kuva)



Me käytiin tänään Sea Lifessa, oli kivaa! Ruokablogissa kun ollaan, kerron heti kärkeen mitä reissulla syötiin: lapsilla oli eväänä mustikkasmoothieta. Joo, aika simppeli postausaihe mutta kun reissu oli niin kiva niin saan tässä smoothiereseptin siivellä postata parit kuvat  meidän retkestäkin, hehe.  Ja tokihan maukas mustikkasmoothie postauksensa ansaitsee muutenkin. :)

Nuo kuvan Granini-pullot ovat tosi käteviä ja nättejäkin eväspakkauksia tämmöisille nestemäisille välipaloille ja ihan innostavat mua tekemään jotain juotavaa välipalaa! Kaupunkiretki lasten kanssa & välipala pienessä pullossa taitaa olla mulle joku juttu; hieman vastaavanlaisen postauksen kirjoitin viimekesäisestä kesäteatterireissusta ja juotavasta vadelmajugurtista. x)

Eväät nautittiin tälläkin kertaa ulkoilmassa; nyt levähdettiin Alppipuistossa kun se sattui sopivasti matkan varrelle. Tähän aikaan keväästä puisto ei ole tietenkään hehkeimmillään mutta oli silti mukavaa  käydä käppäilemässä vanhoilla kotiseuduilla. Lapset eivät meidän Alppilan ajasta muista mitään mutta oli hauska kertoa heille Alppipuiston kärrylenkeistä ja ensimmäisistä pulkkamäkikokeiluista. Poikaset olisivat viihtynet puistossa pidempäänkin, ehkä tullaan kesällä uudelleen kun puisto on kauneimmillaan!

Mustikkasmoothie välipalaksi kahdelle leikki-ikäiselle

  • 0,5 kpl banaania
  • 0,5 kpl avokadoa
  • 2 dl mustikoita
  • Maustamatonta jugurttia
  • Maitoa

Laita ainekset kulhoon, hurauta smoothieksi sauvasekoittimella. Maitoa ja jugurttia lisäsin summassa; sen verran että smoothie oli paksuhkoa mutta kuitenkin helposti juotavaa.

Smoothie on muuten helppo keino ujuttaa huipputerveellinen avokado lasten ruokavalioon; sen kermainen koostumus ja mieto maku sopivat yhteen melkeinpä minkä tahansa smoothieaineksen kanssa!

Sea Life lasten kanssa


Ja sitten siitä Sea Lifesta: Linnanmäen kupeessa sijaitseva akvaario on auki myös huvipuistokauden ulkopuolella. Se on mitä mainioin kaupunkiretkikohde lasten kanssa! Junalla tullessa kannattaa jäädä Pasilassa pois ja kävellä Alppipuiston kautta akvaariolle. Matkaa on puolitoista kilometriä joten taaperoisten tai muuten kävelymatkasta rasittuvien kanssa voi ja kannattaa tarvittaessa ottaa bussi, numerolla 23 pääsee lähimmäksi. Pääkaupunkiseudun reittioppaasta voi tarkistaa tarkat pysäkit ja aikataulut.

Liput saa hieman edukkaammin jos liittyy maksuttomaan Linnanmäen Hupiklubiin ja vilauttaa korttia kassalla.  Liittyä voi netissä tai Lintsillä paikanpäällä sesonkiaikaan.



Me ollaan käyty Sea Lifessa nyt muutamia kertoja ja hyvin ovat lapset kaloista haltioituneet jokaisessa ikävaiheessa. Ehkä eniten nyt kuudennen ikävuoden kynnyksellä joten uskallan veikata että koululaisena innostus on edelleen vähintään yhtä suurta. :)



Lastenvaunuilla Sea Lifen osin kapeillakin käytävillä ei ole kovin näppärää liikkua - meillä tosin on ollut sattuneesta syystä aikoinaan kaksostenrattaat mikä vaikuttaa mielipiteeseen. Mutta vaunut tosiaan saa Sea Lifeen ottaa jos sellaisia tarvitsee; sen takia ei kannata Sea Life -kokemusta jättää väliin. 



Nyt pääsiäisen aikaan Sea Lifessa on nähtävillä myös tipuja! Niitäkin ihasteltiin, mutta päähuomion veivät kalat, erityisesti erilaiset hait sekä "hymyilevä" rausku. :) Minä  taas vaikutun joka kerta punapiraijoista; ne ovat kovin kauniita "mörköjä" vaikka maine on aika hurja onkin.



Mieleenpainuva kokemus taisi olla myös ihan oikean, elävän merisiilin koskettaminen! Tämä tehtiin toki luvan kanssa ja valvotusti. Ilmeisesti merisiili ei hipelöijistä hirveästi hätkähdä, kunhan ollaan hellävaraisia.




2 kommenttia:

  1. Jaa, en olekaan koskaan tota avocadoa smoothieihin laittanut! Kokeilla täytyy!
    Rakastan kaloja! Itse kun olen Tampereen keskustan kasvatteja, Särkänniemen akvaariolla on paikka sydämessäni! Sea Lifessäkin on tullut käytyä monta kertaa. Hait on mahtavia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli ehkä nopein kommentointi, varmasti alle puoli minuuttia oli postaus ollut eetterissä! Kiva vaan, täähän on melkein kuin chattailua! :D

      Joo avokado uppoaa smoothien tosi "smoothisti", sitä ei maista oikeastaan ollenkaan mutta se toimii samalla tavalla kermaisen koostumuksen tuojana kuin bansku. Monilla avokadossa tökkii sen suutuntuma, mutta smoothiessahan sillä ei ole väliä.

      Mä tykkään kaloista myös tosi paljon; lapsena kaverin luona unohduin aina heidän akvaarionsa eteen ihmettelemään vaikka olisi ollut leikit kesken! Särkänniemessä en olekaan käynyt sitten teini-iän, nyt lasten kanssa voisi sinne joskus retken tehdäkin. :)

      Poista