tiistai 10. helmikuuta 2015

Laihduttajan kaalikeitto eli ihmekeitto



Näyttääkö tutulta? Vanha kunnon ihmekeittohan se siinä! Tällä kasviskeitolla on uudenvuoden lupauksiaan toteuttanut jo useampi sukupolvi. Ihmekeitto on paitsi vähäenerginen, minusta myös hyvänmakuinen.  Tomaattia, kaalia, selleriä, ah! :D (En silti ihmettele jos kaalikeittodieettiläisillä ihmekeittokiintiö tulee täyteen ja ajatuskin kaalikeitosta alkaa puistattaa. Ei mikään ole hyvää jos pakottautuu syömään sitä joka päivä viikon tai useamman ajan.)

Tammikuun tienoilla esiin nousseet laihdutuskeskustelut saivat mut muistamaan ihmekeiton, ja pitihän sitä pitkästä aikaa tehdä. Itse en ole dieetillä joten syön keiton kanssa yleensä leipää ja juustoa myös :P .

Kaalikeittodieetti jota jostain syystä myös sairaaladieetiksi kutsutaan, poistaa kropasta reilusti nestettä. Toiminee siis pikadieettinä jos on jokunen kilo ylimääräistä ja juhlapäivänä pitäisi mahtua kinnaavaan juhlamekkoon. Energiaa keitossa e ole juuri nimeksikään, mutta kasvisten myötä kuituja ja muuta terveellistä senkin edestä. Ihan pätevä osa normaalia ruokavaliotakin siis, kun päivän mittaan syö muutakin!


Ihmekeitto, tomaattinen kaalikeitto

  • Iso kaalinlohko silputtuna
  • 1 kpl sipuli silputtuna
  • 1 kpl porkkana kuutioituna
  • 1 kpl paprika kuutioituna (ihan minkä värinen vaan)
  • 2 kpl sellerinvarsia pilkottuna
  • 1 prk hyvää tomaattimurskaa (vaikka se Mutti)
  • 1 kpl liemikuutio (kasvis- tai kana-)
  • pippuria myllystä
  • vettä tarpeen mukaan
  • öljyä sipulin ja porkkanan paistamiseen

Kuullota sipulisilppua ja porkkanakuutioita hetki öljyssä kattilan pohjalla. Lisää tomaattimurska, sekoita ja anna kuplahdella tovi. Lisää sekaan kasvikset ja niin paljon vettä että kasvikset peittyvät kunnolla. Lisää sekaan liemikuutio ja pippuri (& mahdolliset muut mausteet) ja anna muhia kunnes kasvikset ovat sopivan pehmeitä; puolisen tuntia.

Keittoa voi hyvin maustaa myös esim. yrteillä, chilillä ja valkosipulilla. 


3 kommenttia:

  1. Aah! Kaalikeittoa! Muistan kanssa tehneeni jonkinlaista dieettisoppaa, mutten laittanut siihen tomaattimurskaa. Olen fanaattinen kaalinystävä! Tunkisin sitä joka paikkaan! Täytyisköhän kokeilla tätä tomaattista versiota, perhe vois laittaa kinkkua leivän päälle jos alkaa kasvikset liikaa ahdistamaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää tomaattinen kaalikeitto on herrrkullinen versio! :)

      Poista
  2. Tämä on siis maailman parasta ruokaa. Mä olen jäänyt niin koukkuun tähän keittoon. Minulla on tätä nykyään aina kattilallinen jääkaapissa. Ja tätä pystyy muokkaamaan miten vaan. Olen ollut aina lihan syöjä. Mutta tämä keitto on tehnyt minusta innokkaan kasvis syöjän :) Ja painokin tippuu tätä ihmeruokaa popsimalla.. T:41v.mies.

    VastaaPoista