tiistai 28. tammikuuta 2014

Marinoidut silakat

Marinoidut silakat

Blogin luonnoslaatikosta löytyi juttua vuodenvaihteen eväistä: meillä oli uuden vuoden syömisenä  tuolloin lihapullien, nakkien ja perunasalaatin lisäksi tarjolla kalaa, muun muassa marinoituja silakoita. Taka-ajatuksena tässä tietysti oli että lapset saavat napsia nakkeja kun niistä kerran tykkäävät ja me aikuiset söisimme enemmän näitä "aikuisten ruokia". Toinen perheemme nelivuotiaista oli kuitenkin toista mieltä; hän yllätti ja ilmoitti että kiitos nakit eivät nyt maistu, ottaisin mieluummin marinoituja silakoita. Hyvin upposivat lapsellekin. :)

Marinoidut silakat, resepti


  • 300 g silakkafileitä (voit poistaa nahat halutessasi)
  • 2,5 dl vettä
  • 1 dl väkiviinaetikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl (vajaa) sokeria
  • 2 dl kermaviiliä
  • 1 kpl tillinippu silputtuna
  • suolaa myllystä
  • pippuria myllystä
  • tiraus sitruunamehua

Sekoita vesi, etikka, suola ja sokeri. Lado silakkafileet  purkkiin ja kaada etikkamarinadi fileiden päälle. Sulje purkki ja anna marinoitua muutaman tunnin tai yön yli jääkaapissa.

Silppua tilli, sekoita kermaviilin joukkoon ja mausta seos suolalla, pippurilla ja pienellä tilkalla sitruunamehua. Kaada silakoista marinadi huolellisesti pois ja sekoita fileet kermaviiliseokseen.  Silakat säilyvät hyvinä suunnilleen viikon ajan. Kermaviilin mausteiksi sopivat hyvin myös sinappi tai valkosipuli.

 
Marinoituja silakoita
Marinoidut silakat kermaviilikastikkeessa.











 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti