sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Katkarapusalaatti


Katkarapusalaatti























Tässä katkarapusalaatissa maistuvat lime, avokado ja makea chilikastike. Ruokaisuutta voi säädellä avokadon ja katkarapujen määrällä; tämä toimii lounaana sellaisenaan tai leivän kanssa, tai vaikka pienenä iltapalana kuten minulla tällä kertaa. Jäi tätä huomisellekin; syödään tätä varmaan aamullakin leivän kanssa. :)

Katkarapusalaatti, resepti

  • 2,5 dl sulatettuja katkarapuja
  • 0,5 kpl avokadoa kuutioina
  • pätkä kurkkua paloina
  • 5 kpl miniluumutomaatteja siivuina
  • 0,5 kpl punasipuli pieneksi silputtuna

  • 3 rkl makeaa chilikastiketta
  • puolikkaan limen mehu
  • mustapippuria myllystä

Sulatin katkaravut mikrossa ja valutin ylimääräisen veden pois. Sekoitin katkarapujen joukkoon makean chilikastikkeen ja limemehun ja jätin ravun marinoitumaan, Revin salanova-salaattiruukusta puolet salaattikulhoon, pilkoin päälle pikkutomaatit ja kurkun. Silppusin punasipulin ja heitin sekaan. (Kesäaikaan tähän sopii hyvin vaikkapa kevätsipuli.) Katkaravut salaatin joukkoon, sitten avokadon puolikas kuutioituna ja varovainen sekoitus.

Omaan annokseeni lisäsin vielä tirauksen limemehua ja rouhaisun mustapippuria. Maukkaalta maistui! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti