maanantai 22. heinäkuuta 2013

Sitruksinen perunasalaatti uusista perunoista



Tämä perunasalaatti on raikas ja maukas ja resepti sopii  minusta erityisen hyvin uusille perunoille. Mieheni teki meille perunasalaatin tällä ohjeella joskus kolmisen vuotta sitten ja siitä asti olen tehnyt tätä kesäisin uusien perunoiden aikaan. Uusiakin reseptejä meillä testaillaan mutta minä palaan tähän aina uudelleen, on sen verran toimiva ohje!

Tämän nimenomainen salaatti onkin tehty ihan oman maan perunoista! Emme varsinaisesti kylväneet puutarhapalstallemme perunaa, mutta edelliseltä viljelijältä oli jäänyt maahan jokunen pottu ja keväällä taimia pilkisteli sieltä täältä. Annoimme taimien kasvaa vapaasti ilman sen kummempaa hoitamista ja nyt nämä salaperunat ovat tehneet syöntikokoisia ja oikein maukkaita mukuloita. :)


 

Sitruunalla maustettu perunasalaatti, resepti

 

  • 700 g uusia perunoita keitettynä
  • 1 rkl kapriksia silputtuna
  • 1 kpl sitruuna (keltainen pintakuori raastettuna & puolikkaan mehu)
  • 10 kpl mustia oliiveja pilkottuna
  • 2 kpl sipulinvarsia tai kevätsipulia
  • kourallinen rucolaa
  • reilu loraus oliiviöljyä
  • pippuria myllystä

Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä, anna perunoiden jäähtyä sen verran että pystyt paloittelemaan ne. Silppua kaprikset, heitä perunoiden joukkoon. Kaada sekaan loraus hyvää oliiviöljyä, raasta mukaan sitruunan keltaista pintakuorta ja purista sitruunasta hieman mehua salaatin mausteeksi myös.

Lisää pilkotut oliivit sekä rucola ja rouhi mukaan mustapippuria. Sekoita salaatti ja anna maustua hetki ennen tarjoilua. Sitruksella maustettu perunasalaatti sopii erityisen hyvin kesäisten kalaruokien lisäkkeeksi tai lounaaksi ihan sellaisenaan! Kevyesti keitetyt vihreät pavut sopivat perunasalaatin seuraan myös hyvin, samoin kuin haudutettu lehtikaali.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti