sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Tabbouleh-salaatti

kuskussalaatti


Tabbouleh on libanonilainen ruokaisa ja raikas salaatti joka tehdään yleensä vehnästä valmistetuista bulgur-suurimoista, tomaatista, kurkusta, miedosta sipulista ja yrteistä.

Bulgurin sijaan salaattiin sopii oikein hyvin myös couscous tai vaikka quinoa; meillä couscous kuuluu meillä lähikaupan ja kuivakaapin vakiovarustukseen joten sitä tässä yleensä tulee käytettyä. :)  Useimmissa ohjeissa neuvotaan silppuamaan sekaan reilusti minttua mutta mintun sijaan voi sekaan silputa vaikkapa sitruunamelissaa ja toimisi tuore basilikakin tässä varmaan ihan mukavasti.

Tabbouleh toimii kevyenä lounaana ihan sellaisenaan mutta toimii mainiosti myös vaikkapa kalan lisäkkeenä. Tämä on ihana kesäeväs joka sopii grilliruoan kaveriksi tai vaikkapa juhlien noutopöytään yhdeksi salaatiksi!


Tabbouleh, resepti

 

  • 2 kpl tomaatteja tai puolikas rasia kirsikkatomaatteja
  • 0,5 kpl tuorekurkkua tai 1-2 avomaankurkkua
  • 2 dl couscousia
  • 2 dl vettä
  • muutama varsi kevätsipulia tms.
  • 1 ruukku tuoretta minttua
  • 1 ruukku silolehtipersinljaa 
  • 2 rkl sitruunamehua
  • suolaa myllystä
  • pippuria myllystä
  • oliiviöljyä


Pilko tomaatit ja kurkku pieniksi kuutioiksi. (Jos käytät avomaankurkkuja, kuori ne ennen pilkkomista.) Silppua yrtit ja kevätsipuli. Kevätsipulin sijaan voit käyttää ruohosipulia, sipulinvarsia kasvimaalta tai pieneksi silputtua punasipulia.

Laita couscous kattilaan, kiehauta vesi vedenkeittimessä. Kaada kuuma vesi couscousin päälle ja anna imeytyä viitisen minuuttia. Mausta valmis couscous sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla ja lorauta sekaan reilusti oliiviöljyä. Sekoita kaikki salaattiainekset kulhossa ja salaatti on valmis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti