sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Vuohenjuusto-villivihannespasta

villivihannespasta


Nyt on hyvä aika kokeilla ruoanlaitossa villivihanneksia! Eteläisessä Suomessa vuohenputkien nuoret taimet ovat maukkaimmillaan, nokkonen alkaa puskea maasta päätään ja horsman versojakin löytyy. Olen kokeillut aiemmin ainoastaan nokkosta mutta nyt rohkaisin mieleni ja testasin miltä maistuu vuohenputki. Ja hyväähän se oli!

Lenkkipolun varrella vuohenputkea on pilvin pimein joten nappasin mukaan muovikassin ja napsin mukaani reilun erän vaaleanvihreitä taimia. Katkaistussa vuohenputkessa on jännä porkkanamainen tuoksu. Maku on mieto ja suutuntuma hiukan salaattia kovempi. Raakana tämä toimii osana vihersalaattia, kypsennettynä esimerkiksi muhennoksissa ja kastikkeissa pinaatin tapaan.


villivihannesten valmistus




Kypsennetyssä vuohenputkessa on mukavan pähkinäinen maku. Varsinkin usein ja suurempia määriä käytettäessä vuohenputki on hyvä ryöpätä ennen käyttöä; siinä on nitraattia kuten pinaatissa. Vesitilkassa kiehauttamalla nitraatin saa vähemmäksi. Kun ryöpätyn vuohenputken paistaa pikaisesti pannulla öljyssä tai voi-öljyseoksessa ja maustaa suolalla ja pippurilla, on nopea ja maukas kasvislisäke valmis.

Jääkaapissa oli paketillinen vuohenjuustoa ja kassissa kasa vuohenputkea joten ajattelin testata miten toimii vuohenjuustoinen villivihanneksilla höystetty pasta. Hyvää tuli, taidan tehdä toistekin!

Vuohenjuustopasta vuohenputkella kahdelle


  • 6 dl perhospastaa
  • 2 dl ruokakermaa
  • 100 g vuohenjuustoa (ei homejuustotyyppistä)
  • 3 dl silputtuja vuohenputkenversoja
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • suolaa
  • pippuria
  • sitruunamehua

Keitä pasta reilussa vedessä. Huuhtele vuohenputkenversot, silppua ja kiehauta silppu parin minuutin ajan. Kaada silppu lävikköön, anna jäähtyä hetki ja puristele kuivaksi. Kuumenna pannu, lisää pannulle voita ja / tai öljyä ja freesaa vihanenssilppua hetki. Lisää pannulle jauhot, pyörittele lastalla vihannessilppuun ja kaada kerma sekaan. Mausta suolalla ja pippurilla, sekoita. Purista joukkoon hiukan sitruunamehua, murustele sekaan vuohenjuusto, anna sulaa. Lisää vettä tarpeen mukaan. Sekoita kastike (tai osa kastikkeesta) ja pasta, anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Murustele annoksen kruunuksi hiukan vuohenjuustoa, koristele halutessasi vuohenputken lehdellä.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti