lauantai 20. huhtikuuta 2013

Lounassalaatti kalasta ja avokadosta

ruokaisa ja raikas lounassalaatti

..ja valtavasta kasasta salaattia ja yrttejä! Villiinnyyn aina kun pääsen ison marketin vihannesosastolle; tällä kertaa mukaan tarttui ainakin viidenlaista vihreää joita kaikkia päätyi lounasannokseeni.  Kalakuntaa tässä salaatissa edustaa pippurimakrilli; ehkä epämuodikas mutta ihanan maukas ja helppo kasvisten kaveri!

Lapsuudessani pippurimakrilli oli minulle suurta herkkua ja sitä se on kyllä edelleen. Maun lisäksi parasta tässä pippuroidussa kalafileessä on että sitä saa melkein mistä tahansa kaupasta, siinä on paljon terveellisiä rasvahappoja ja se myös suht säilyy pitkään. Kilohinnaltaan makrillifileet ovat  säilyketonnikalan luokkaa.

Salaatti valmistuu ihan vain kokoamalla aineksista annos omien mieltymysten mukaan. Ruoan kaunis asettelu ei kuulu vahvuuksiini mutta onneksi tuoreet kasvikset näyttävät nätiltä ihan simppelinä kekonakin! Kastiketta annos ei mielestäni kaipaa sillä kalasta ja avokadosta tulee mukavaa täyteläisyyttä muuten keveiden raaka-aineiden vastapainoksi. Ohjeen ainesten määrät ovat arvioita siitä mitä tähän annokseen laitoin.

Lounassalaatti kalasta ja avokadosta


  • Erilaisia vihersalaatteja
  • Kourallinen tuoreita yrttejä (käytin basilikaa ja silolehtipersiljaa)
  • 0,5 kpl avokado
  • 1 kpl kevätsipulin varsi
  • 6 kpl kirsikkatomaatteja
  • 150 g pippurimakrillia (= yksi file noin suunnilleen)
  • Viipale cantaloupe-melonia paloiteltuna

2 kommenttia:

  1. Pihkura kun on hyvännäköinen annos ja kamala nälkä :) oikein mukavaa ja aurinkoista vappua :)

    VastaaPoista